فورد اکسپدیشن یک SUV فول سایز و مناسب خانوادههای پرجمعیت و البته متمول برای گذراندن تعطیلات است. فورد این محصول پهنپیکر را در سه مدل (XLT - Limited -Platinum )عرضه میکند که از آستانه قیمت ۵۱,۷۹۰ دلار شروع میشود و در نمونهی فولآپشن، ۸۲۰۰۰ دلار قیمت دارد. XLT مدل پایه و Platinum مدل فول است و هر کدام هم نسخه Max دارند. با توجه به جذابیت نسخهی کاملتر، در این مطلب مدل Platinum Max مرکز توجه ما خواهد بود.
مدلهای اصلی ۵۳۳۴ میلیمتر طول دارند و مدلهای Max، حدود سی سانتیمتری از مدل اصلی طویلترند. البته این افزایش طول باعث افزایش فضای بار و فضای صندلی های های ردیف سوم شده و در دیگر قسمت ها اعمال نشده است.
طراحی بدنه
برای توصیف بدنه از کلیشههای همیشگی پرهیز میکنیم و یک راست سر اصل مطلب میرویم. در جلوی اکسپدیشن با نمایی آشنا و شبیه به سایر کراس اور های فورد مواجهایم که می توان به زیبایی آن اقرار کرد. در نمای جانبی از حجم های اغراق آمیز پرهیز شده و یک خط سراسری اصلیترین نکته در طراحی آن است. در قسمت پشت هم با یک طراحی کاملا پخته مواجه هستیم.
طراحی داخلی
هدف از خرید اکسپدیشن داشتن یک خودرو با قابلیت حمل ۷-۸ نفر و فضای بزرگ و جادار است. پس با این پیش زمینه باید به بررسی بپردازیم. صندلی های دریف جلو کاملا راحت و بزرگ هستند و در تمام جهات قابل تنظیم و از امکاناتی مثل گرم کن و سردکن صندلی هم بهره خواهید برد.در ردیف دوم هم راحتی و بزرگی کاملا وجود دارد و دسته در لبه صندلی نشانهای از این راحتی است ولی از گرم کن و سرد کن خبری نیست. ردیف سوم اما خیلی بزرگ و راحت نیست و افراد درشت هیکل و قدبلند را برای نشستن اذیت خواهندکرد.
داشبورد، کنسول میانی و رودریها خیلی خوب طراحی شدهاند و در آنها برای قراردادن چیزهایی مثل بطری، لیوان و عینک جای مخصوص تعبیه شده و البته تعدادشان هم کم نیست. مانیتور هم به اندازه کافی وجود دارد.
آپشن ها
فورد اکسپدیشن لیست بلند بالایی از امکانات را در اختیار شما میگذارد. از جمله میتوان به:
- تهیه مطبوع چندگانه (قابلیت تنظیم جداگانه برای سرنشین های ردیف دوم)
- سیستم ارتباط و سرگرمی پیشرفته با قابلیت تشخیص صدا در مانیتور اصلی و به صورت جداگانه برای سرنشینان ردیف دوم
- در هر ردیف دو پورت USB برای شارژ
- شارژر وایرلس
- سانروف بزرگ (در حد سقف پانورامیک) به همراه پوشش (Carpeted floor)
- نقطه اتصال وای فای
- خروجی برق ۱۱۰ ولت AC
- سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت و قابلیت راهاندازی و روشن کردن موتور از راه دور
- سیستم پارک فعال کاملا هوشمند
- دوربین ۳۶۰ درجه و سنسور هشدار نقاط کور، هشدار تله تریلر، تشخیص عابرپیاده و حرکت بین خطوط
- رکاب جمع شونده
میتوان اشاره کرد. البته توصیه بنده به شما این است که قبل از خرید برای مشاهدهی باقی امکانات سری به وبسایت فورد بزنید و کامل آن را مطالعه بفرمایید که خدایی ناکرده بند "ملاک خودروی آمادهی تحویل است" در مورد آپشنها گریبان گیرتان نشود.
پیشرانه
فورد تنها یک موتور برای اکسپدیشن در نظر گرفته است. موتوری ۳.۵ لیتری و شش سیلندر به نام EcoBoost و تنفس طبیعی که تماما از آلومینیوم ساخته شده است. این موتور به کمک سیستم تزریق مستقیم سوخت و زمانبندی متغییر سوپاپها و با نسبت تراکم ۱۰ به ۱ میتواند قدرت ۴۰۰ اسببخار را در ۵۰۰۰ دور بر دقیقه و گشتاور ۶۵۰ نیوتونمتر را در ۲۲۵۰ دور بر دقیقه تولید و در اختیار راننده قرار دهد.
مصرف سوخت این موتور به لطف حضور یک گیربکس ۱۰ سرعته اتوماتیک به کمترین حد خود رسیده و برای شهر ۱۴.۵ لیتر، برای بزرگراه ۱۱.۲ لیتر و در مصرف ترکیبی ۱۲.۹ لیتر در ۱۰۰ خواهید سوراند، البته فقط در کاتالوگ. (طبق حرفی که دقیقا در توضیحات فورد در مورد اکسپدیشن در وب سایت فورد آمده است)
همچنین فورد اکسپدیشن توانایی بکسل کردن ۴.۲ تن وزن را دارد که در نوع خود کم نظیر است.
تجربهی رانندگی
اگر فورد اکسپدیشن را فقط به منظوری که گفته شد، بخرید و سوار شوید، قطعا تجربهی یک رانندگی آرام، راحت و بی دردسر را خواهید داشت و حتی گاهی چهرهی اسپرتی هم از او خواهید دید.
جمع بندی
فورد اکسپدیشن رقبای بسیاری از شرق و غرب دارد که عرصه را برای یکه تازی او تنگ کردهاند. شورولت تاهو، جی ام سی یوکان، لندروور دیسکاوری، نیسان آرمادا (پاترول)، تویوتا سکویا و آکورا MDX، از جمله رقبای جدی اکسپدیشن هستند. در یک نظر سنجی که سایت cars از دارندگان فورد اکسپدیشن داشته، کف امتیازات، ۴.۸ از ۵ ستاره بود که نشان از موفقیت بالای این خودرو نزد دارندگانش است.
.: Weblog Themes By Pichak :.